Tur man inte är häst

Idag var veterinären här för att Blesi skulle få sin årliga vaccination mot hästinfluensa. Samtidigt passade hon på att raspa hans tänder. Han har haft lite tuggbesvär sista tiden och mycket riktigt fanns det en del taggar att slipa bort på tännader. Som sagt, det är tur att man inte blir utsatt för samma behandling när man själv är hos tandläkaren. Först en stor metallmojäng som spärrar upp gapet och sedan någon som tar ett stadigt grepp om tungan för att hålla den ur vägen. Därefter en rejält stor rasp in och filar på tänderna. För att han skulle hålla sig lugn fick han dessutom en sil, som gjorde honom på fyllan en dryg timme efter att behandlingen var över. Men väl ute i hagen igen verkade han riktigt nöjd - om än lite slö.

En stilig häst

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Blesi har det säkert bra hos Dig:))

Och nu väntar sommarbetet!

Ha en bra dag!

2009-04-23 @ 09:32:55
URL: http://kailiyinyang.blogg.se/
Postat av: Woopsidaisy

det är nog trist att gå till tandläkaren vilket "djur" man än är... och hästen är nog glad att slippa rotfyllningar och annat som vi människor måste stå ut med...

2009-04-24 @ 17:23:07
URL: http://killingmanjaro.blogg.se/
Postat av: skogsfrun på dal

Moderna hästtandläkare använder liknande elektrisk utrustning som folktandvården, men det är ju illa ont nog;) Intressant med varg på böggda, hoppas du får en pangBILD!

2009-04-25 @ 09:27:20
URL: http://www.barasaras.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0