Projekt 2 efter vinterns snöanfall

Vårt lilla växthus, som vi köpte förra våren för att testa växthusodling ett par säsonger, tog slut redan efter första säsongen. Det vara ett litet, billigt i rörkonstruktion med armerad plastväv. I höstas resonerade Lilla Frun och jag om vi behövde montera ner det över vintern - men det brukar ju inte bli så mycket snö nu för tiden - så vi lät det stå kvar. Resultatet blev att det tak som en gång pekat uppåt, hängde nedåt med en halv meter snö ovanpå. Plastväven sprack och rören bockades om till någon slags modern konst. Omöjligt att reparera och frågan blev ett likadant igen eller ett riktigt?

Det blev ett riktigt. Vi beställde via webben och det tog bara några dagar innan DHL var här och lastade av. Sedan började det roliga:

100505
Här är de sorgliga resterna av det lilla växthuset. Plastväv och trasiga rör är bortplockade. De rör, som är kvar, ska användas med de hyllor, som hörde till det gamla växthuset, som inredning i det nya.

100505
Sockeln hopmonterad och satt på plats för att jag ska kunna gräva ut för den nya grunden.

100505
Grund och sockel på plats. Fyllt med singel men det ska till ett golv, troligen marktegel.

100505
Hopmonteringen av själva huset gjordes uppe på gården. Det kändes nästan som om man var tillbaka till Meccanoåldern igen - profiler och skruvar och muttrar. Väggarna är i kanalplast vilket gör att huset lätt kan bäras på plats. Långsidor och gavlar är klara och taknocken på plats - klart att bära iväg.

100505
Huset är på plats och fastskruvat mot sockeln. Taket med vädringsluckor och dörren är monterade. Nu saknas bara golvet och inramning av insteget. Återkommer efterhand med fler bilder.

100505
Picko njuter i kvällssolen.

Kommentarer
Postat av: Anki

Så där ja det kom ett inlägg tillslut! Det var värt all väntan att få se växthus projektet snart blir det väl odling av tomater,gurka,vindruvor mm. Det hade inte varit dumt med ett växthus men kanske om några år? Får fundera ett tag först. Kram

2010-05-05 @ 22:27:49
URL: http://anci62.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Vad spännande att följa! Picko verkar att ta det hela med ro!

Ha en god dag!

2010-05-06 @ 09:45:40
URL: http://kailiyinyang.blogg.se/
Postat av: skogsfrun på dal

Många gånger blir det billigaste dyrt;-) Ett litet växthus vore behagligt, att odla utan att kröka rygg och lite exotiska saker som vindruvor och meloner.

Lycka till med nybygget och en sån vinter som senast får vi nog inte mer i vår livstid -100 år sen sist ju.

2010-05-07 @ 22:13:22
URL: http://barasaras.bloggplatsen.se
Postat av: Hans Andersson

Är picko din byggherre? Han ser ut som han övervakar bygget! barbro och jag whille får snart ta och komma över och hälsa på i den vackra miljön!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0