Grått och trögt

Till och med pc:n verkar trött i höstmörkret. Har inget speciellt att skriva om men Lilla Frun och jag var på Torp och fick inhandlat en del julklappar till barn och barnbarn. Skönt att ha börjat med det - i morgon är det ju bara en månad kvar till julafton. Vi har haft premiär på lussekatter idag också. De smakade riktigt gott. Utan saffran så klart. ;-)

Det är ju inget fotoväder direkt men jag tog några bilder genom köksfönstret för att få med något på bloggen. Det är de gamla vanliga bevingade vännerna.

091123
Här är det kö till jordnötterna.

091123
Talgbollar finns också på menyn.

091123
Även det som faller till marken tas om hand.

091123
Flitiga gäster.

Söndagsregn och -sol

Igår var vi hos bekanta i Göteborg och blev bjudna på lammstek. Det var verkligen gott. Idag blev det en riktig lång promenad med hundarna i småregnet. Fast Lilla Frun passade på att plocka lite trattkantareller och även några gula kom med. Efter en liten shoppingrunda belv det bruna bönor och stekt rimmat fläsk. Såååå gott!

Senare i kväll ska vi mysa med Heartbreak Hotell på 4:an.

Ved

Idag har Lilla Frun och jag kluvit den ved som jag sågade upp igår och i förrgår. Lilla Frun skötte vedklyven och jag körde kärror och staplade. Det var full fart för att kunna hänga med i Lilla Fruns klyveritakt. Men färdiga blev vi. Och nu är det bara resten av veden kvar att såga och klyva... Men det är långt till jul.

Jag finns kvar

Jag vet att det har varit dåligt med inlägg på senaste tiden. Är det de gråa höstdagarna, som gör att inspirationen tryter? Och inte är det roligt att ta med kameran ut heller.

Idag har vi i alla fall hämtat hem ett lass hö till. Nu ska vi klara vintern för hästen och det ska nog räcka till barnbarnens kaniner och marsvin också. Jag hann dessutom börja såga upp av veden som vi tog hem för ett par månader sedan. Nu får det bli hårdkörning så att utejobben blir färdiga. Igår tog vi förresten in trädgårdsmöbler och stängde växthuset för säsongen.

Ska försöka bättra mig med både tätare inlägg och en och annan bild.

Ett tips

Ni som har hundar känner igen er och ni som funderar på att skaffa hund kan få en föraning om vad som väntar.

091104

Celebert besök

Idag kom det en lite ovanligare fågel till fågelbordet. Eller rättare sagt under fågelbordet för han åt bara från gräsmattan hela tiden jag såg honom. Det var en bergfink. Kanske inte så ovanlig längre upp i landet men här på västkusten passerar den bara på väg söderut. För mig var det i alla fall första gången jag såg den hemmavid.

091103
Så här ser den  ut.

091103
Här var det en bofink som jämförelse. Först trodde jag det var en sådan jag såg.

091103
Ytterligare en fink - grönfinken. Och i bakgrunden en talltita eller är det en entita?

091103
En talgoxe får väl också vara med även om den är den flitigaste gästen vid fågelbordet.

091103
Nötskrikan får också visa upp sin vackra dräkt.

Promenadväder - igår

I går var det strålande höstväder så vi tog hundar och kamera med oss på en tur. Här kommer bilder.

091101
På väg - Lilla Frun och vovvarna.

091101
Blesi kom fram och hälsade på oss.

091101
Sedan såg vi tre ormvråkar. Mamma, pappa barn misstänker jag.

091101
Ståtliga fåglar.

091101
Här visar en av dem sig från sin bästa sida i solen.

091101
På hemvägen såg vi ett sträck svanar på väg ut mot kusten. När de hade passerat kom det en ensam, trumpetande: "Vänta på mig, vänta på mig..."

091101
Hemma vid fågelbordet fångade jag några besökare. Här har en talltita (entita?) plockat till sig ett solrosfrö medan en talgoxe tittar på.

091101
En annan talgoxe smaskar i sig av jordnötterna.

091101
Uppe i fågelbordet sitter en nötväcka med ett frö i näbben.

Dagen avslutades med en härlig kväll på Kajskjul 8 med Tomas von Brömsen och Majornas 3:e Rote. God mat och härlig underhållning.

RSS 2.0