Fina fredag

En riktig skaplig höstdag. Och inte har jag gjort något vettigt utan tagit det lugn. Var med Lilla Frun och handlade. Det blev matpåfyllning och lite räkor till nu i kväll samt en kjol till Lilla Frun för morgondagens tur till Kajsjul 8 med Tomas von Brömsens krogshow - med dans.

Old man river

Det var en gammal spiltvägg kvar i stallet utanför sadelkammaren, som Lilla Frun ville ha bort. Så medan Lilla Frun sov ut efter nattens jobb, tog jag hammare och kofot för att riva väggen. Så småningom vaknade Lilla Frun och kom ut på gården och ropade på mig och undrade vad jag gjorde. "Jag river här inne" svarade jag. Varpå Lilla Frun kommenterade: "Jaså - Old man river". Hon är bra go'...

Jag har nog nämnt att vi har en gammelkatta, som flyttar iväg till ett grannställe som bebos under semester och lite då och då under året. Lilla Frun går ibland och hämtar hem henne och idag var en sådan hemhämtningsdag. Hon (kattan alltså) har varit utflyttad sedan midsommar och nu ligger hon i soffan och sover efter att ha blivit förplägad med både konservmat och torrfoder. Hon rör sig knappt ur fläcken och verkar vara nöjd med att vara hemma igen. Vi får se hur länge hon stannar hemma denna gången.

Mitt i veckan

Idag har vi lämnat tillbaka sonsonen efter att han haft ett par dagar höstlov hos oss. Måndag ägnades åt Havets Hus i Lysekil och i går var vi på Molekyverkstaden i Stenungsund. Och fika blev det också. Jag tror farfar hade lika roligt som sonsonen. Framför allt var det kul med Molekylverkstaden för en gammal kemist, som verkat just i Stenungsund. Fast det var för 40 år sedan...

Fick göra en paus här för jag hörde ett ljud nere från köket. Följande har hänt: I morse hade någon hund kräkts upp en hel del, som inte luktade gott. Sedan upptäckte vi orsaken - kattmaten i badrummet var uppäten, även den "begagnade". Kollade med sonsonen om han hade glömt att lägga på kroken till dörren. (Vi har badrumsdörren upphakad med en fönsterkrok för att katterna ska komma in men inte hundarna.) Jo, han hade varit på toa under natten så där hade vi förklaringen - trodde vi. När vi kom hem från Göteborg i eftermiddags så var kattmaten slut igen - katterna var väl hungriga? Nej då, Zingo den rackarn har trots sin reslighet kunna klämma sig in genom den lilla dörrspringan. Det var det jag hörde alldeles nyss. Nu har jag möblerat om lite så hans möjlighet till extramat har eliminerats. Hoppas jag.

Och förresten Nicke - ursäkta att vi skyllde på dig.

Grå, grå, grå...

...och tråkig - precis som Gråbossen, som inte kan komma på något vettigt att skriva om - är hösten just nu. Jag har ingen lust att ta med kameran ut i det här småregnandet så det blir inga bilder. Sadelkammaren är färdig och jag har inte börjat med veden än. Det har blivit en generalpaus för närvarande men Lilla Frun och jag har sått ett frö till lite bättre fart på gubben. Vi har köpt biljetter till "Tomas krogshow" med Tomas von Brömsen på Kajsjul 8 i Göteborg. Mat, show och dans nästa lördag kommer nog att pigga upp.

I kväll kom 12-årige sonsonen från Göteborg hit och ska vara hos oss några dagar på höstlovet. I morgon har vi planerat en tur till Havets hus i Lysekil och på tisdag blir det nog Molekylverstaden i Stenungsund. Det passar både 12-åringen och farfar, som är gammal kemist.

Men se, det blev några rader ändå. Fallet är inte helt hopplöst...  ;-)

Projektet nästan färdigt

Jag har ju lovat bilder ett par gånger från projekt Sadelkammare. Det är nästan färdigt. Hyllor mm är på plats och det är bara lite krokar som ska fixas. Men de får sättas upp efter hand som vi ser vad som behövs. Det är svårt att få bra bilder i så små utrymmen men jag hoppas att det syns någorlunda ändå.

091020
Plats för fodertunnor för hundmat, hästmat och fågelmat.

091020
Plats för sadel, träns och hjälmar.

091020
Lilla Frun inspekterar - visst ser hon ganska nöjd ut?

Julklappstips för fågelvänner

Det är ju bara drygt 2 månader till jul så jag tänkte det kunde passa med ett litet julklappstips. Jag hörde om en ny fågelbok i ett TV-program - tror det var Go'kväll. Jag beställde den från Bokus via nätet och i torsdags var den här. Den är perfekt för en som vill lära sig lite mer om hur fåglarna låter. I bokens bakpärm är en ljudspelare inbyggd och när man tittar på bilderna och läser texten om en fågel, kan man samtidigt lyssna på hur den låter. Riktigt kul och lärorikt.

091018
Så här ser den ut och författarna är Jan Pedersen och Lars Svensson.

091018
Fina bilder, både foton och teckningar.

Visst är det väl en bra julklapp till en fågelintresserad? Man kan ju köpa den till sig själv också.  :-)

Snö i oktober

Var inte hemma i går kväll eftersom jag körde hem dotterdottern efter hennes prao-vecka. Men på förmiddagen tog jag bilden nedan. 

091017
Riktig vinter vid foten av fjället i Ljungskile. Bilden är tagen från sovrumsfönstret vid 11-tiden på förmiddagen.
All snö var borta efter några timmar men det ger en föraning om vad som ska komma...

Idag på eftermiddagen kom jag tillbaka från Hallstahammarresan och då var här 10 grader varmt och strålande sol.

Höstpromenad

Ett sådant strålande höstväder vi har haft några dagar. Soligt och lugnt på dagen och stjärnklart och kallt på natten. Idag hade jag med kameran på hundpromenaden. Med följande resultat:


091015
Solen sken genom lönnens gula blad hemma på gårdsplan.

091015
Vi gick genom grannens fårhage eftersom han hade flyttat på fåren. Men ett var kvarglömt.
Fast det verkar ju lite litet och konstgjort. Dessutom stod det uppe i en trädklyka. ;-)

091015
Ett obestämt träd i höstgult.

091015
Rönnen har mycket bär i år. Månne det blir en kall vinter?

091015
Islänningarna hade fått sällskap av några nordsvenskar i grannhagen.

En kortis

Veckan började med en småregning måndagsmorgon, som övergick i en solig dag och nu i kväll är det stjärnklart och frostigt.

Lämnade dotterdottern på hennes praoplats i morse och i eftermiddags hämtade jag ett litet solsken. :-) Det verkar vara en lyckad arbetsplats att praoa på.

Projektet: Hann med att foga klinkergolvet idag.

Tyvärr inga bilder idag.

Barnbarn utbytta mot barnbarn

De små barnbarnen blev hämtade av sin mor igår och i utbyte fick vi en äldre dotterdotter. Hon är 14 år och ska ha sin prao hos ett hundpensionat. Bakom detta önskemål ligger en dröm om att bli veterinär, vilket jag tror hon har alla förutsättningar att bli. Mormor hjälpte till att skaffa den här prao-platsen; därför fick hon resa hit ner till oss. Så under kommande vecka ska morfar vara chaufför morgon och eftermiddag.

Här kommer några bilder från de små barnbarnens besök.

091011
Hela gänget på väg ut på hundpromenad.

091011
Lille storebror hjälper till att hålla reda på Buster.

091011
Lillasyster tar en titt på hästarna.

091011
Och storebror räknar in fåren.

091011
Blir man lite trött så är det skönt att sitta på mormors arm.

Idag var Lilla Frun ute för att plocka lite svamp och Zingo fick följa med. Efter ett tag försvann Zingo på egna äventyr och Lilla Frun och jag gick ut för att titta efter honom. Efter en stunds visslande kom han farande - mycket stolt med en hare i munnen. Haren vara kall och saknade huvud så Zingo var inte banemannen utan gjorde bara sin plikt att apportera dött vilt och bära hem det till husse. Han lämnade snällt ifrån sig haren i min hand. Nu får väl räven (?) leta efter sin mat, stackarn. Det blev ingen bild på dettaa men tidigare på dagen tog jag följande bilder.

091011
Vi har hängt ut några talgbollar det är ju höst... De första gästerna var givetvis talgoxar men strax därpå kom det en nötskrika.

091011
En mer välkommen gäst var den fina rödhaken - här sitter han på grillen.

091011
För en dryg vecka sedan visade jag en bild på en gulnad ask. Nu är den nästan helt kal.

Barnbarn = hinner inte med att blogga

Jo så är det men vad gör det. ;-)

Vi har det så trevligt med vår yngsta små barnbarn, snart 3 respektive snart 5 år. De går med på hundpromenad - vi går väl inga långturer men de knatar med. Fast lillasyster får sitta på mormors arm eller på morfars axlar när det blir tröttigt i de små benen. Idag sprang vi på två älgar och det var ju spännande. Och ännu mer kul blev det på eftermiddagen när de fick följa med mormor till Havets Hus i Lysekil och titta på allt som fanns där. Det var mycket att berätta när de kom tillbaka igen.

Under tiden fick jag några timmar att lägga på sadelkammaren. Så nu är klinkergolvet lagt. Fogning återstår. Återkommer med bilder så småningom.

Skumt värre

Det har verkligen varit ett omväxlande väder. I går kväll öste det ner med massor av väta men jag hade tur när jag gick ut med hundarna för då höll det upp en stund. I kvällsmörkret såg det ut som skum utefter vägkanten och när jag böjde mig ner med pannlampan såg jag att det var hagel! Senare på kvällen brakade det loss ännu värre och i morse såg jag verkningarna på vår uppfartsväg. Djupa kanaler i gruset efter vattenflödet, som jag senare under dagen har fått återställa. Så är det att bo på landet.

Men idag har det varit solsken och drygt 10 grader varmt. Jag passade på att ta några trädgårdsbilder.

091004
Ett moget smultron, som jag åt upp efter att ha tagit bilden. Det smakade alldeles utmärkt.

091004
Tror att detta är en slags vallmo, som tittar fram med sitt öga.

091004
Höstens blomma - astrar.

091004
Rosen fortsätter att sätta knoppar.


Jag hann med en liten arbetsstund i sadelkammaren också. Först städade jag upp efter mig - mycket sågspån. Därefter passade jag på att täta lite fogar.

091004
Här är orsaken till rubriken. Fogskum fyller upp fint. Nu ska det härda till i morgon och sedan ska överflödet skäras bort.

091004
Jag passade också på att lägga ut några klinkerplattor på prov. Det ska nog bli bra.

Lilla Frun är uppe i Hallstahammar för att hämta ner två barnbarn, 2,5 resp 4,5 år. De ska vara hos under kommande vecka. Får se hur mycket jag hinner med i sadelkammaren då...  ;-)

Åter på nätet

Natten mellan torsdag och fredag gick åskan våldsamt samtidigt som regnet öste ner. Jag drog ur alla kablar och somnade om. På morgonen återställdes allt - inga problem. Men på fredagkvällen upptäckte vi att kontakten med internet var borta. Efter lite efterforskning fann jag att det var transformatorn till den trådlösa routern, som pajat. Troligen hade de inget med åskan att göra. Lösningen blev ett samtal till min son, som jobbar i IT-branchen och idag var han uppe och installerade en ny router. Tack, grabben!

Idag har det fortsatt att vara oväder så det har bara varit en snabbtur med vovvarna. Fast igår var det fint höstväder och då passade jag på att ta några höstbilder.

091003
Solen strålade in mellan träden.

091003
Höstens färger kommer fram.

091003
Ett typiskt får i höstkläder (?)

091003
Zingo poserar i skogen. Vad gör man inte för en godis från matte.

091003
Buster lunkar på i höstsolen.

RSS 2.0