Ny familjemedlem

Nu har den nye lille killen kommit hem. Igår, lördag, var vi och hämtade Trollschnauzerns Odin. Fast till vardags heter han Schassen. Schassen är 9 veckor idag och är en dvärgschnauzer. Just nu är han en mycket liten trasselsudd men han har gott gry och går på upptäcktsfärder, både inne och ute.

100620
Så här ser jag ut och jag trivs att ligga på den här bädden, som de stora vovvarna har använt. Fast jag har en bur också, som jag gärna går in i.

100620
Stilstudie utomhus.

100620
Och framifrån under gång.

100620
Store Zingo är stooor och fick finna sig i att jag skällde ut honom, ja, jag till och med morrade åt honom. Hihi. Men han är så snäll och vet hur små valpar ska behandlas. Zingo går undan när kavata lillen tar i  men annars blir det lite nosande och de fungerar jättebra tillsammans.

Ny hund

Jag hade tänkt att ligga lågt med att skaffa ny hund efter att vi tog bort Buster i tisdags. Över huvud taget var jag inte säker på att jag skulle ha någon mer hund alls. Eller åtminstone vänta något år. Määän.... (som Tony Irving säger) det känns tomt och inte minst Zingo saknar en kompis. Med ålderns rätt hade jag tänkt mig något mindre format än labrador och efter en del efterforskningar verkar det bli en dvärgschnauzer.

100612

Den har temperament och storlek som passar mig. Kan ta det lugnt eller gå dagsturer och den drar knappast omkull mig. Jag hart haft kontakt med en kennel, som eventuellt har en hane till mig. Spännande dagar nu. Får väl plocka fram de gamla valpböckerna och läsa på.

Har ni lust kan ni ju tipsa om lämpligt namn - hane med färgen salt o peppar. Jag har ett tänkbart namn själv men dyker det upp något riktigt bra så kan jag ändra mig.

Bra med en egen Relacom(pis)

Vi har under en längre tid haft problem med telefon och bredband. Telefonen har brusat så det knappast har gått att höra den man pratar med. Bredbandet har haft avbrott titt som tätt, ibland riktigt långa stunder och ibland någon minut.

Jag har felanmält till Telia och de har felsökt. Resultat har meddelats att det inte finns några avbrott på linjen och att samtal går fram. Det visste jag ju redan... Som tur är har jag sedan tidigare problem fått kontakt med en av Relacoms tekniker och hade hans mobilnummer sparat. Idag kom han hit och mätte linjen från vår sida och hittade en misstänkt punkt 50-60 meter från huset. När Telia mäter från sin sida går inte dessa problem att hitta när de finns så nära abonnenten!

50 meter från huset står en stolpe där telefonledningarna förgrenas och min Relacompis klättrade upp. Det visade sig att skarvningen var alldels grön av ärg så den gjorde han om. Nu kan vi tala i telefon igen och hittills har jag inte haft något avbrott på bredbandet.

Telefonnumret till min guldtekniker på Relacom ska jag spara!

Lessamt idag

Idag blev vi tvungna att ta bort Buster.

I morse upptäckte jag att Buster låg kvar i tvättstugan på samma ställe som i går kväll. Jag fick stötta honom så att han kom upp på benen och kunde följa med ut. Efter fem meter ute började han göra ifrån sig och sedan orkade han inte mer utan lade sig ner. Jag tog Zingo på en snabb tur och när vi efter 5 minuter kom tillbaka hade Buster flyttat sig en bit men lagt sig igen. Jag fick bära in honom.

När jag kom in berättade jag för Lilla Frun vad som hänt och vi bestämde oss direkt att han inte skulle behöva lida längre. Vi fick tid på eftermiddagen hos veterinären och klockan två var han borta.

Vi visste ju att Buster började närma sig slutet men de sista veckorna hade han piggnat till och kom till och med upp på andra våningen. Och han gjorde sitt vanliga jämfotahopp upp i soffan. Trodde nog han skulle hänga med över sommaren.

Nu har vi bara alla goda minnen kvar och så har vi ju Zingo, som just nu är väldigt deppig.

091129
Den gamle gossen är borta.

Följdprojekt och och viltspårning

För att komplettera växthuset har en liten vattenkonst kommit på plats. Ljuvligt att höra vattenplask från det öppna sovrumsfönstret när man ska natta.

100504
Först ett hål i backen och sedan ned med en stor plastburk. Lock på detta och göm alltsammans med stenar - färdigt.

100504
När det mörknar slår ett skymningsrelä på lysdioder inne i vattenstrålarna. De ser ut som små eldslågor.

100504
Tog för säkerhets skull en bild med blixt också.


I förmiddags tog jag en tur med gamle Buster uppe på berget, alldeles bakom huset. På väg tillbaka började han få spänst i stegen och drog iväg åt ett helt annt håll än jag hade tänkt mig. Han hade fått något i nosen och till och med jag kände att det luktade. Först efter ett mycket starkt påpekande från husse, vände han tillbaka och gick med hem. Jag tänkte att jag får gå och kolla upp lite senare på dagen.

Senare på förmiddagen var Lilla Frun med Zingo vid sjön för en simtur (det var Zingo som simmade). När de kom hem, gick Zingo som vanligt lös, med kopplet hängande. Precis när de skulle gå in stack Zingo iväg med koppel men utan matte. Jag hörde mattes något frustrerade röst när hon försökte kalla in vovven så jag gick ut för att bistå.

Med Busters tidigare vägval så misstänkte jag att även Zingo var åt det hållet. Mycket riktigt, när jag passerat platsen där Buster hade vänt så såg jag Zingo. Han kom först mot mig med vände snart tillbaka och då såg jag vad som hade lockat hundarna - en älg! Zingo är ju viltspårchampion, gudbevars...

Det var en ungtjur med en litet cykelstyre och den var mycket död. Jag återvände senare med kamera och tog nedanstående bild men kunde inte se några skador på honom. Fast jag kunde ju inte se den sidan han låg på.

100504
Kan det ha varit vargen, som varit framme?

RSS 2.0