Receptet
Någon ville ha receptet på rutkakan. Här kommer det direkt ur minnet:
2 hg smör blandas väl med en kaffekopp (1,5 dl) socker.
Rör i ett ägg.
Rör i en kaffekopp mjöl och en halv tesked bakpulver.
Bred ut degen i en smord och bröad form men spara en del till rutorna.
Bred på hallonsylt och rulla resterande deg och lägg den som rutor överst.
Grädda i 200 grader tills den är torr.
2 hg smör blandas väl med en kaffekopp (1,5 dl) socker.
Rör i ett ägg.
Rör i en kaffekopp mjöl och en halv tesked bakpulver.
Bred ut degen i en smord och bröad form men spara en del till rutorna.
Bred på hallonsylt och rulla resterande deg och lägg den som rutor överst.
Grädda i 200 grader tills den är torr.
Kommentarer
Postat av: woopsidaisy
alltså...jag försöker faktiskt banta...
Postat av: Kerstin
Jag borde banta, verkligen, men det var jag som frågade efter rec. så jag kommer att prova:)
Postat av: Rut
Den verkar lättgjord och precis i min smak och jag behöver inte heller banta, 48 kg till mina 1,52.
Grått och mörkt, kanske blir det lite ljusare med lite gott till kaffet.
Trackback