I svampskogen igen

I det fina vädret idag passade det med en promenad i svampskogen. Hundarna, Lilla Frun och jag - och idag hade jag kameran med.

100831
Det här var bytet vi var ute efter.

100831
Schassen klev upp på en mossklädd sten för att få överblick...

100831
... medan Zingo lugnt avvaktar mattes förehavanden.

100831
När matte och husse var en bit ifrån varandra hade Schassen fullt sjå med att hålla koll på båda. Här kommer han i full karriär tillbaka mot husse.

100831
Ligger något i vägen tar Schassen ett jätteskutt och passerar med god marginal.

100831
Lilla Frun med fylld svampkorg. Och då hade jag dessutom fyllt en bajspåse. (Hundägare vet vad jag menar.)

100831
Slut på den härliga skogsturen - så tråkigt att behöva gå hem.

Medan vi var ute i skogen fick Zingo något i näsan och drog iväg. Givetvis hängde Schassen på och det enda vi hörde var Schassens glada tjoande när de försvann. Det blev till att vissla och ropa och till slut dök Zingo upp med ett rådjursben i munnen. Visserligen väl avgnagt men ändå välsmakande. Fast husse tog hand om det och hängde upp det i ett träd. Men var var Schassen? Jag gick åt det håll varifrån Zingo kommit. Mycket riktigt kom Schassen springande med nosen i Zingos spår. Sedan bakspårade han min väg tillbaka dit, där jag hade satt Zingo. Så det blev nosarbete idag också.

Nosarbete

Idag hade vi nosarbete i valpkursen. Schassen visade att hans nos fungerade alldeles utmärkt. Han tog spåret och när han kom vid sidan av i sidovinden, hittade han enkelt tillbaka. Vi hade lagt ut godis som förstärkning i spåret och när vi hade gått klart, ville ändå Schassen tillbaka i spåret. Där hittade han en bortglömd godis och det kände han direkt. Stolt husse!

100829
Det får bli en bild på pusskalas med matte - nosarbete det också...

Nu är han trimmad!

Idag var vi hos en mycket trevlig trimmerska och fick fixat till fasonen på Schassen. Själv fick jag lära mig en hel massa om hur jag ska underhålla pälsen mellan trimningstillfällena. Schassen skötte sig riktigt bra och klarade av både ryckning av päls och underullskamning och vanlig kamning och maskinklippning. Det gick också bra med att rycka hår ur ena örat. Det andra har jag fått i hemläxa att fixa. Nu var det "bara" en första valptrimning så han ser ju inte utställningsfärdig ut. Men det tar vi så småningom.

Här kommer ett par bilder.

100823
Så här ser man ut när man är nytrimmad. Jämför med bild i tidigare inlägg.

100823
Kolls mina öron! Är der inte snygga?

En tandlös gubbe

Schassen har tappat sin första tand!

100817
Tanden bredvid sitter också löst så nu kan han snart få svårt att vissla.  ;-)

Jag har fullt sjå att hålla vovvens mun öppen och samtidigt sköta fjärrkontrollen till kameran.

Det blev ingen trimning

Trimmaren ringde och flyttade tiden för Schassens trimning så han ser ut som innan. Före- och efterbilder får vänta men jag kan visa en just-nu-idag-bild.

100813

Han är inte kammad och borstad så han ser lite lurvig ut.

Idag har han varit ganska trött efter gårdagens kurs men lite tid ägnade han åt att pina onkel Zingo.

Schassens första kursdag

Det blir inga bilder i dag heller.

Vill bara berätta att Schassen har varit på första lektionen i valpkurs, lydnad 1. Eller rättare sagt: Husse har varit på kurs för att lära sig träna sin vovve. Han - Schassen alltså - började att skälla ut alla kurskompisarna. Men han lugnade sig efterhand och blev tystare. Eller han kanske blev hes...

Övningarna gick rätt bra. Sitt och ligg och inkallning fungerar hyggligt. Men att gå fint mellan de andra hundarna var lite lurigare. Vi får träna vidare.

Nu har vi fått tid till första trimningen i morgon. Ska försöka få till bilder på före respektive efter.

Råttfångare...

...var ändamålet med att ta fram rasen dvärgschnauzer. En egenhet är att de fångar råttorna med tassarna och hugger inte med munnen. Så står det i böckerna.

I går kväll visade Schassen hur man hanterar en - nej, ingen råtta - men väl en mus av rejäl storlek. Vi gick ner för att Schassen skulle ta sin nattakiss innan det var dags för nattning. Väl nere på bottenvåningen gjorde han en räd efter Mirra, en av katterna. Sedan kom han tillbaka till köket och gjorde ett utfall mot något under köksbordet. Jag fick fram honom men han vägrade öppna munnen. Med "milt våld" fick han ge sig och jag kunde plocka ut något ur hans lilla mun. Det var en mus, visserligen död men rejält stor, som sagt. Att han fick plats med den i sin lilla mun!?

Jag förpassade musen till ett säkert ställe och jag besparar er en bild på densamma. Nu gäller det att ha stenkoll på om katterna har släpat in något, vilket de gör rätt ofta. Håhåjaja...

Schassen växer

Nu börjar man se att Schassen är en dvärgschnauzer men fortfarande är väl inte proportionerna klara. Det är full rulle, både ute och inne. Sedan blir det tvärstopp och den lille tjommen bara slocknar...


Här är en liten stilstudie på unge herrn.

100803
Ibland sätter jag mig ner och filosoferar men...

100803
... så får jag se något spännande, som måste undersökas.

100803
Och när husse kallar in mig så kommer jag givetvis med en gång (nästan).


Den  lille hallontjuven har nu fått bildbevis mot sig.

100803
Är det någon, som ser mig?

100803
Nä! Men då hugger jag in.

100803
Åh, så ljuvligt med dessa små röda bär.


Zingo och Schassen kommer väldigt bra överens. Zingo är nästan för snäll.

100803
Nu har jag fått onkel Zingo på rygg. Tänk att jag kan lyckas med det. Jag undrar om han fuskar lite för att glädja mig?

100803
Biter jag här med mina vassa valptänder så låter det så roligt från den store klumpen.

100803
Ok, ok, vi kan  väl vila oss lite då. Du orkar väl inte mer nu, gamle man.

RSS 2.0