Fågelboet är tomt

Idag när jag var utanför dörren hörde jag ett fasligt liv från snedtaket, där koltrastarnas bo är. Jag gick ditåt och såg då koltrastarna och en skata flyga ut. En koll visade att boet var helt tomt - alla fem ungarna borta! Och här har jag gått och passat på katterna, så har skatorna gjort rent hus. Igår kikade jag in och då var alla fem ungarna på plats. Men så är det ju i naturen...

Hundar i sjön

Idag var hundarna nere i sjön och badade. Det blev en filmsnutt med mobilen. Kort eftersom batteriet var på upphällningen.Koll i barnkammaren

På en vecka har det hänt en hel del i fågelboet. Ungarna har växt och fjädrarna har kommit.

110618
Jag passade på med kameran när mor och far var ute och hämtade mat.

Uschligt i skogen

Idag på promenad i skogen, ryggade plötsligt båda hundarna vid ett blåbärssnår. Först undrade vi varförmen sedan såga jag att det låg en huggorm alldeles bredvid.


Lite otrevligt men ingen av hundarna var på ormen, utan de ryggade i god tid. (Filmat med mobilen - därav kvaliteten.)


Kvällen var av betydligt trevligare slag. Vi har nämligen varit i Ljungs kyrka och lyssnat på Thomas von  Brömsen. Han berättade, sjöng och spelade om förälskelse. En sådan kille han är. Dessutom hade han med sig två alldeles fantastiska gitarrister. Det var proppfullt i kyrkan och en härlig stämning.

I naturens barnkammare

Idag skulle jag lägga upp några brädor på loftet till traktorgaraget. Då behövde jag en stege. När jag skulle plocka fram den under snedtaket möttes jag av en flaxande fågel. En koltrast hade byggt bo på en gammal hässjestör som låg utefter väggen. Snabbt in efter kameran och några snabba bilder för att inte störa mer än nödvändigt.

110611
Först ligger det mossa och annat hopplock. Längst bort syns fågelboet.
110611
För att få en bild ner i boet, var jag tvungen att hålla kameran högt utan att kunna titta i sökaren. Därför kanske inte bilden blev så skarp. Men man ser några rosaaktiga ungar i framkanten och ett okläckt ägg längre bort.
Jag struntade i stegen för att inte störa. Får väl stoppa undan brädorna någon annanstans så länge.
Blesis eskapader

När Lilla Frun höll på att longera Blesi i en del av paddocken, som delats av med ett vanligt stängselband, passade hon på att plocka upp en pinne för att kasta undan. Då passade Blesi på att sticka huvudet under stängselbandet och smita iväg. Ut ur paddocken och ner på vägen, stoppade grannen, som kom i sin bil, och fortsatte bort utefter vägen. Jag sprang efter och Lilla Frun stod kvar med tappad haka.
Den listige hästen tog vår infartsväg upp till stallet där han ställde sig i dörröppningen och kikade efter hinken med kraftfoder, som han brukar få efter longeringen. Är man  31 år och häst, så kan man passa på att ta sig friheter.

Djur i vår herres hage

Ujujuj, så långt det blir mellan inläggen. Kan inte lova någon förbättring men här kommer en liten rapport från idag.
I morse när jag gick morgonturen med hundarna såg jag en råget, som låg ute på ett gärde. Hon låg kvar fast jag stod en lång stund och tittade på henne. Senare när vi gick förbi samma ställe låg hon fortfarande ute på gärdet, fast inte på samma plats. Nu ikväll när Lilla Frun gick en tur med hästen så fanns fortfarande rågeten kvar på gärdet.
Jag tog kameran med för att få en bild på henne. Då hade hon rest sig och stod vid skogsbrynet och tittade på mig. Efterhand gick hon en bit utefter skogsbrynet och vek sedan av in i skogen.
110608
Här står hon och tittar på mig. Jag undrar om hon möjligen har ett nyfött kid någonstans i gräset men vill inte gå ut och störa. Får se i morgon om hon är kvar.
I söndags var sonen med familj här och vi hittade då en vacker besökare. En titt i insektsboken visade att det var en guldbagge. En riktig - ingen som man får på en viss gala...
Idag, efter att jag hade fotat rådjuret, råkade jag hitta ett helt gäng guldbaggar i ädelsyrenen.
110608
Det är den  grönskimrande sorten, som synes. Här smaskar den i sig nektar från en syrenblomma.

RSS 2.0