En sorglig dag

I dag kom beskedet om att GM lägger ner SAAB. Visserligen gick jag i pension för snart ett år sedan men jag känner stor sorg för alla mina kompisar, som är kvar på företaget.

Tänk, vad GM har förstört Saab under de här 20 åren. Först lämnades Saab åt Opels godtycke och de ville ju inte ha konkurrens från Saab... Sedan drog GM ned på alla investeringar i projekt, som kunde ha lyft Saab. 4-hjulsdrift för snart 10 år sedan, till exempel.

Usch, det känns tungt.  :-(

Rubinbröllop

I kväll har Lilla Frun och jag varit på restaurang "28+" i Göteborg och firat vår 45:e bröllopsdag. Vi har ätit gott och druckit goda viner till. En helt underbar kväll. Sonen har skjutsat till och från Göteborg och nu ser vi fram mot luciauppvaktning i morgon bitti från honom och hans familj. Sååå bra har vi det!

Våren är här

När jag gick ut med hundarna i förmiddags upptäckte jag en blommande vitsippa bakom traktorgaraget.

 091210

I kväll bakade jag lite pepparkakor inför Lussehelgen. Har kikat lite på Nobelfestligheterna men nu har det blivit dags för sängen.


Nu är den satt...

...pepparkaksdegen.

091209

Både den och bagaren ska vila över natten. Lilla Frun sa: " Vi måste ha pepparkakor till Lusse!" Så i kväll var det bara att sätta igång med julbaket, fast det blev bara en pepparkaksdeg. Får väl baka lite pepparkakor i morgon eller på fredag. Resten av julbaket kör jag igång i nästa vecka.

I måndags och idag har vi varit och hämtat ved nere i Göteborg och igår var jag chaufför åt Lilla Frun och hennes kompisar när de var på Jul-Liseberg med efterföljande restaurangbesök. Därför har det inte bloggats sedan i söndags.

När vi var och hämtade veden i måndags fick jag höra att vargen hade varit synlig i Gunnilse. Man hade sett honom komma från ICA-butiken med ett paket köttfärs i munnen. Köttfärsen var inplastad och låg i sitt frigolittråg! Troligen hade han snokat i butikens sopkontainer. Det gäller att anpassa sig till moderna tider.

Sista dansen

Lilla Frun och jag var, tillsammans med en god vän, på Göteborgs Stadsteater idag och såg "Sista dansen" av Karin Mannheimer. Den var så bra och skådespelarna var lysande.  Den kan med behållning ses av alla oavsett ålder. Man fick många goda skratt, fast ibland fastnade skrattet i halsen när budskapet gick fram. Både rolig och rörande och manar till eftertanke. Högsta betyg! Har ni möjlighet så gå och se den. Den går fram till och med februari.

Jajamensan

Det gick att ladda upp ytterligare en bild. Kanhända att det hjälpte att jag sent i går kväll slog av och återstartade routern. Får väl se hur länge det fungerar.

091129
Det fick bli ytterligare en bild från i söndags. Zingo, som ser lite bekymrad ut. Men så ser han ut för det mesta.  ;-)

Fick upp en bild idag också

091129
Kors i himmelen...  Kondensstrimmor efter två flygplan!

Nu får jag se till att ta fler bilder och se om uppladdningen fortsätter att fungera.
Vi hörs.

Fortfarande problem

Jag testade idag med att lägga upp en bild, vilket fungerade. Men sedan var det stopp igen. Bilden är sedan i söndags. Det har inte hänt så mycket i veckan annat än att julen närmar sig. Det fylls på med julklappar, framför allt till barnbarnen.

Det rena och frostiga vädret tog slut i natt med ett litet lager snö. Detta förvann  under dagen och nu är vi tillbaka till att torka rent hundar efter varje promenad.

091129
En solstrimma lyser upp vår promenadväg uppe på Bredfjället.

Problem

Jag har problem med att ladda upp bilder. Här kommer i alla fall ett par bilder, som jag hann ladda upp innan problemen började.

091129
Buster-porträtt

091129
Frosten har kommit

RSS 2.0