Rena semesterdagen

Lilla frun skulle besöka sin doktor på Lysekils sjukhus. Vi kom dit i god tid och tog en promenad i i solskenet. Medan lilla frun var inne hos farbror doktorn satt jag på en bänk i solen tillsammans med vovvarna. Språkade med ett par trevliga hundmänniskor som ville hälsa på Zingo och Buster. På hemvägen stannade vi vid Torp och fikade - kaffe och räkmacka - mums! Vi handlade lite grann och åkte sedan hem och slappade. Lilla frun skulle ju jobba i natt så hon behövda ta igen sig. Och det hjälpte jag gärna till med. :-)

Vårtecken: I trädgården börjar krokusen slå ut. Härligt!

Värmerekord

Hörde på väderleken att högsta temperaturen idag, 11,5 grader, hade uppmätts vid Torpabron ett par mil härifrån. Här hemma har vi varit uppe i 9 grader. Visst går det åt rätt  håll.

Fast idag blev det en lat-dag. Lilla frun fick skjuts till tandläkaren i Trollhättan och på vägen hem stannade vi hos blomsterhandlar'n och köpte lite vår. Det vill säga påskliljor och mini-enar för utplantering. Och så en dröse fröpåsar.

Kan också meddela att pc:n, som varit på service, kom tillbaka idag. Nu verkar allt fungera som det ska.

Det lönar sig att klättra

Min lilla räddningaktion igår blev rikligt belönad när jag idag var borta hos grannen för att hämta hem stegen. Det blev både kaffe med dopp, en bukett tulpaner och en chokladask! Hmm, kanske man ska lura upp katten i trädet då och då?

Förutom tulpanernas vårbud så har solen strålat i stort sett hela dagen. Det har verkligen känts som vår -  och visst blir humöret på topp. Annars har dagen mest inneburit vedsågning. Ett nödvändigt ont, som gör gott. Både i värmepannan och för gubbens kroppsvikt.  :-)

En god gärning

I morse ringde det på dörren och utanför står grannfrun och undrar om jag har en lång stege. Det visar sig att hennes knappt 1-åriga kisse har flytt upp i ett träd och hon hade suttit där sedan i går kväll. Jag plockar fram 8-metersstegen och knatar bort till trädet där kissen sitter ca 7 meter upp. Grenar på eken gör att det inte går att komma ända upp med stegen. Jag får klättra upp så långt det går och sedan sträcka mig upp men det saknas ändå en dryg halvmeter. Efter en stunds lockande på lilla Salma vågar hon sträcka sig så långt ner att jag kan få grepp i nackskinnet och lyfta ner henne i min trygga famn. Sedan var det inga problem att klättra ner till matte så de fick återförenas.

Förutom ovanstående solskenshändelse har dagen varit grå, dimmig, fuktig och allmänt uschlig. Fast lite vedklyvning blev det allt. Och så har vi varit iväg och vaccinerat vovvarna. Det var drop-in men vi var först i kön så det gick kvickt.

Kikar ut ur idet...

...och finner att snön töar bra men är inte borta ännu. Men hopp om en framtida vår börjar spira igen.

Lämnar ett tips på hur man klarar av att leva med en drös vovvar.
Enkelt med labbar

Och så ett par bilder på hackspetten, som brukar besöka vårt matställe.
Hackspett 2 Hackspett 1

Snöig dag

Fy och usch! Det har kommit 15 cm snö idag - minst 20 cm för mycket. Nu drar jag mig in i idet och tittar inte ut förrän solen lyser igen.

Solig dag

Idag sken solen och det var riktigt trevligt att bröta igång motorsågen ute i skogen. Samtidigt passade lilla frun på att tvätta bilarna. De sken som solar också.

Nu har jag fått in mailkontona på den nya PC:n också. Mycket nöjd med den men jag har lite mer att utforska. Nu kan jag få in mina bilder igen så jag lämnar ett litet smakprov. Det är på Frippe - fler katter kommer efterhand.

Frippe

Tiden går fort

Nästan en vecka sedan förra inlägget. Men jag får skylla på vedhantering och lite fester. :-)

Den bärbara datorn kom tillbaka efter reparation i onsdags men felet kvarstod så i fredags for den iväg igen. För att säkra tillgängligheten var vi och handlade en ny bärbar idag, som jag ägnat kvällen åt att installera. Tur man har en son i branchen så man kunde fä telefonkonsultation när det blev för konstigt för en gammal man. Nu har lilla frun tagit över den nya för lite testkörning, dvs kolla in spelen som var med. :-)

Vårtecken: Det har börjat kackla i luften när gäss och svanar flyger förbi. Fortsätter plusgraderna tittar väl snart tussilagon upp.

För oss datorstödda

Den här hade jag sittande på väggen på jobbet under många år. Tänkte jag kunde dela med mig.

Datorstödsbarn

(Efter Ferlins Barfotabarn)


Du har tappat ditt ord och den papperslapp

Där lösenordet stod skrivet.

Så sitter du åter vid datorns knapp

Och suckar så övergivet.


Vad var det för ord, var det långt eller kort

Av slumpgeneratorn givet?

Tänk dig noga för , förr'n vi loggar dig bort,

du datorstödde i livet.


Vart tog våren vägen?

Idag täcktes marken åter av flera centimeter blötsnö. Vitt och ljust till en början, sedan bara blötare och gråare. Till och med fåglarnas vårsång dämpades. Nåja, det är i alla fall plusgrader och det verkar bli varmare under veckan.

Zingo rörde sig obehindrat när vi var ute på långpromenaden om än i något lugnare tempo. Inga fler tabletter och lagom motion så är han säkert helt återställd om någon dag. Det känns skönt när krämporna försvinner av sig själv.

Zingo har ont

Lillvovven - 4-åringen - var ute på spårträning med matte i förmiddags. Framme vid bilen fick han bråttom in till kompisen i bilen och sträckte sig tydligen i låret/höften. Vi märkte inget förrän vi var hemma och han hade legat en stund. Det var när han reste sig som han började pipa. När jag kände på låret var muskeln alldeles stenhård men den mjuknade lite med hjälp av massage. Efter konsultation med Västra Djursjukhuset har han fått en smärtstillande tablett.

Kvällsrastningen gick bra när han väl kommit ut och börjat röra på sig. Han pep igen när han för en stund sedan gick upp för trappan till övervåningen. Han kommer att få en ny tablett i morgon bitti om han fortfarande har ont. Hoppas det ordnar sig snabbt så han kan få spring ute i skogen snart igen.

RSS 2.0