Tillbaka

Vi kom hem i onsdags kväll efter en ganska regnig semester. Men vad gör det när man är tillsammans med goda vänner och bara tjôtar och äter. (Har gått upp 1 kg.) Bilder och reserapport kommer senare.

Blogguppehåll

På onsdag far Lilla Frun och jag norrut för att hälsa på goda vänner i en liten by, som heter Hjuken. Den ligger i Vindelns kommun nordväst om Umeå. Då ska det bli koppla av och fiske och mera koppla av. Hoppas att få lite fina bilder att visa upp här när vi har kommit tillbaka.

Fruntimmersveckan börjar ju idag

Alf Henriksson har totat ihop följande om flickorna i fruntimmersveckan:

Tårta ska det vara,
säger Sara.
Vi kan gott få bli feta,
säger Margareta.
Låt oss bli tjocka och granna,
säger Johanna.
Man ska ha kött på bena,
säger Magdalena.
Vi har väl vispgrädde hemma,
säger Emma.
Magra kakor är en pina,
säger Kristina.

Så "kaffe och gott dopp" på er alla fruntimmersveckotjejer.

Guld från skogen

Lilla Frun tog en tur i skogen och kom hem med godis. Nu är den rensad, stekt och försiktigt provsmakad. Resten spar vi till i morgon kväll när dottern med familj återkommer från sin semester i Frankrike.

090719
Kantareller är mums!

En sväng i trädgården

Usch ja, idag har jag varit riktigt lat. Jag håller på att klippa syrenhäcken och det är en stor rackare...  När jag hade burit bort klippet från gårdagens attack mot snåret och precis börjat klippa några kvistar, kom nyvakna Lilla Frun ut (jobbar ju nätter!). Hon tyckte jag kunde ta igen mig resten av dagen för jag såg trött ut. Sådana uttalanden argumenterar man ju inte emot så jag gick in och fixade lite fika i stället.

För att få något vettigt till bloggen tog jag en sväng i trädgården. Jag passade på att använda stativet till kameran och visst gick det att få skarpare bilder när kameran står stadigt. Här kommer några smakprov.

090716
Riktigt nära en lilja. Heter den kejsarkrona? Jag har inte Lilla Frun hemma att fråga.

090716
Svarta vinbären har svartnat.

090716
Vallmons frökapsel.

090716
Brudslöjan har brett ut sig ordentligt.

090716
Krusbären smakar mums nu.

090716
Hallonen är också mums.

Dagens hundpromenad

På dagens hundpromenad tog jag några bilder.

090714
En nässelfjäril tar sig ett mellanmål.

090714
Hasselnötterna börjar växaa till sig. Men de brukar försvinna snabbt. Ekorren eller hasselmusen?

090714
Mamma Mu med sin lille son.

På spåret

Idag har det varit finare väder än på länge. Inte helt utan regn men solen har varit framme en hel del. Lilla Frun hade därför tur med vädret eftersom hon hade beställt övningsspår för Zingo till idag. Gamle Buster och hans gamle husse hängde också med. Här kommer lite bilder från skogen.

090712
Lilla Frun förbereder sig och Zingo tillsammans med den eminente spårläggaren Hans.

090712
Sedan är det full fart ut i spåret. Zingo var verkligen på bettet idag.

090712
Här måste jag kolla så att jag är på rätt spår. Lita på mig, Matte!

090712
Eftersom jag inte kunde följa med spårekipaget ut i skogssnåren, fick jag leta andra motiv. Här står ett riktigt trollträd.

090712
Det hade regnat tidigare på dagen. Här syns spåren av det.

090712
Tillbaka efter två avverkade spår med bästa betyg av Hans, är det skönt att komma in i bilen igen.

090712
I bilen väntade givetvis gammelvovven  Buster.

090712
Ville fick vänta hos matte medan husse Hans var med ute i spåren.

Mera Malena

Vi blev så inspirerade av Malena Ernmans sång att vi tittade på Rossinis Askungen med Malena i huvudrollen. Den gick på TV för ett tag sedan men då hann vi inte titta så vi spelade in den. Det hade vi glädje av i kväll.

100 % regn

Det har regnat hela natten och fortsatt hela dagen och det håller fortfarande på. Så det enda vettiga vi gjort idag var att åka till Torp och handla, Nåja, vettigt och vettigt... Det var köer ända ner på motorvägen för att ta sig in till köpcentret. Väl inne på ICA var det betydligt lugnare. Det finns ju många butiker att fördela kunderna på.

Bäst av allt var en liten påse, som Lilla Frun kom ut med. Den innehöll nya skivan med Malena Ernman plus ytterligare en skiva med henne. Dessa ligger i cd-växlaren nu och här sitter vi och bara njuter. I påsen fanns också en Taube-cd med Göteborssymfonikerna och filmen "Plankan" på DVD. Så vi ska nog underhålla oss trots vädret.

Slödag

Hoppsan, nu har det gått lite för många dagar sedan sist. Och inget har blivit fotat. En snabb lägesbeskrivning dock:

Jag har fixat till två fönster - två kvar och sedan målning.

I går morse for sonen med familj iväg till Ungern för att hälsa på goda vänner. Tillbaka om en ungefär vecka.

I går kväll kom dottern från Hallstahammar med sin familj. Det var bara övernattning för vidare färd mot Frankrike tidigt i morse.

Idag har vi bara tagit igen oss och kollat på regnet och det fortsätter vi med. Nu ska jag gå ut med vovvarna - vi ses!

Nya fönster

Halv nio i morse dök snickaren med hjälp upp. Klockan kvart över två hade de bytt fyra fönster och bockat och skruvat upp fönsterbleck. Det hade tagit lite längre tid om jag skulle gjort det själv. Inte så dumt med ROT-avdrag. ;-)

Mitt på dagen kom det en halv timmas rejält med regn, som blötte upp jorden ordentligt. Nu vår vi se hur resten av veckan blir vädermässigt.

090706
De gamla fönstren efter att jag tagit bort salning och foder.

090706
Fönstrret borta - bara ett hål i väggen.

090706
Hantverkare i arbete.

090706
Nytt fönster på plats.

090706
Nu drevar man inte med glasull utan det är skum som gäller.

Och sedan är det "bara" mitt jobb kvar med ny salning och foder.

Nya fönster på gång

Idag har jag nästan tömt två rum och förberett för fönsterbyte. I morgon kommer snickaren. Jag har tagit "före"-bilder idag. Återkommer med bilder när dethela är klart.

Idag fick vi några små skvättar regn. Inte så mycket men det rensade luften.

Årets första

I dag skördades första koket potatis. Det går inte att köpa potatis som smakar ens i närheten av den man själv plockar upp. Dagens middag bestod av sill och potatis och till efterrätt blev det egna jordgubbar med vispgrädde. Mums!

090703

Högsommar

Jag tog en lite längre sväng med vovvarna idag. Det finns en liten bäck/dike där de kan svalka sig i halvtid men när vi kom dit var det alldeles torrt. Så promenaden hem fick gå i långsamt tempo.

Har varit iväg med krånglande gräsklippare och trimmer till verkstad - klart i nästa vecka. Gräsklipparren är en gammal Klippo, som alltid brukar fungera. Men i är visade den ingen gnista alls. Hoppas de får den att bli lite piggare. De stora ytorna fixar jag med åkklipparen.

När jag kom tillbaka, hade Lilla Frun börjat köra in ved så det var bara att hugga i. Just nu har vi paus. Lilla frun i solstol och jag i skuggan på altanen med PC:n i knät. Bra med trådlöst hemmanät.

Får se om vi hinner med så mycket mer idag. Sonen med familj kommer upp från Göteborg för att hämta lite prylar inför deras semesterresa till Ungern.

Även om man, som pensionär, inte har någon semester, känns det semesteraktigt i det här fina vädret och ledig är jag ju. Vi planerar en res norrut, senare på sommaren, när Lilla Frun har semester.

Förresten, om man får sin energi från klyvbart material - då menar man väl eldning med ved?

Värmen håller i sig

I morse klippte jag gräset innan det blev för hett att vistas ute. Det fläktade lite grann när man for runt på åkklipparen. Annar har det inte blivit så mycket gjort. Fast jag tog en sväng med kameran, svettigt bara det. Och så vattnat förstås.

090630
Det är torrt i 91:ans glas men han har en fin gul uppvaktning.

090630
Det var för hett att ligga i hängmattan. Undrar om björkarna har planterats för att passa till en hängmatta?

090630
Snart dags att skörda gurka.

090630
Tomaterna är också på gång.

090630
En vacker klematis.

090630
Pionerna har börjat slå ut.

090630
Rosor är ändå alltid rosor.

090630
Dagsläget för humlen.

RSS 2.0