En titt run fågelbordet

Härliga dagar med många plusgrader och solsken. Men än finns det mycket snö kvar och fåglarna är nöjda med att det finns mat i fågelbordet - och på marken under.

100325
Den här gynnaren trodde jag först att det var en grönfink. Men efter koll i fågelboken så vet jag att det är en grönsiska. Den är flitigt på besök nu med ett gäng kompisar.

100325
Bergfinken är också på dagliga besök.

100325
En bergfink, som vänder andra sidan till.

100325
Som jämförelse kommer här en bofink.

100325
Och så här ser den ut från andra sidan.

Vårpromenad

I går - söndag - var lilla frun och jag på promenad inne i byn, tillsammans med Zingo. Han behöver träna på att möta andra människor och hundar, utan att skälla ut dem. Gamle Buster fick stanna hemma och vila sina leder. Vädret var strålande och jag hade kameran med mig. Håll till godo...

100322
 Innan vi åkte in till byn (Ljungskile) såg jag att veden börjar titta fram. Snart dags...

100322
Även trollhasseln börjar sträcka ut sina tentaklar ur snön.

100322
Vi började promenaden på gångvägen mellan motorvägen och vattnet. En båtägare hade inte orkat med höstarbetet - båt med motor låg kvar. Det var den enda i hela småbåtshamnen.

100322
Isen låg kvar på Ljungskilen fast den var nog inte lämplig att gå ut på.

100322
Lite öppet vatten fanns och där var det givetvis liv.

100322
En skrattmås traskade fram i vattenbrynet.

100322
Ett par kråkor kollade in en dykande and.

100322
Ett gräsandspar simmade lugnt omkring.

100322
Efter avslutad promenad visar Zingo hur uppmärksam han kan vara mot matte.

Tavlan på plats

Nu har vi fått hem tavlan och hängt den på ett bra ställe. Så här ser den ut:
100314

En tacka med sitt lamm.


Tidigare i år hade vi de små barnbarnen från Hallstahammar på besök. Jag hade ju problem tidigare med att lägga upp bilder så den får komma nu.
100314
Sara hjälper mormor att baka muffins.

Nu till ett par dagsaktuella bilder.
100314
Fick syn på stenknäcken i fågelbordet idag. Jag hämtade kameran och hann att få den här bilden innan han försvann. Bergfinkarna var också  framme men de hade flytt när jag kom med kameran.

Medan jag satt och tittade på lite skidåkning på TV så lade jag märke till att det blev tomt i fågelbordet. Det var som jag misstänkte - en katt på plats. Mirra tillbringar åtskillig tid under fågelbordet, fast med väldigt lite utdelning. Idag hade hon fått sällskap.
100314
Jag har ju hört att skator kan vara rätt tykna mot katter. Men här samsas de rätt bra - de låtsas bara inte om varandra. De var inpå varandra en lång stund tills det kom folk på vägen så att skatorna blev skrämda.

Fredag

Det är inte så märkvärdigt med fredag nu längre, när man är pensionär. Lilla Frun jobbar och jag har stängt av TV:n för att vi spelar in både "På spåret" och "Let's dance" så vi kan se det tillsammans i morgon.

Det börjar kännas lite vår ute nu även om snön fortfarande ligger halvmetertjock. Och där jag skottat upp högar är det över fönsterblecken. Nu kan man väl inte lita på att tövädret fortsätter men hoppet står till sol på dagarna så det ska väl tära en del på snön. Fåglarna har minskat på konsumtionen av solrosfrön och det hörs på deras kvitter att de fått annat i tankarna. Även lodjuret är på friarstråt - hörde ett skria ut en serenad i förrgår kväll, alldeles bakom huset. Jag längtar till att kunna gå upp i skogen igen så hundarna kan få sträcka ordentligt på benen. Ett tag kunde de springa på skaren men nu är snön så porös att de trampar igenom.

Det är bara drygt en vecka till vårdagjämningen och söndagen därpå börjar sommartiden. Lite hopp om framtiden...

Alingsåsbesök

Jag har varit sorgligt dålig på att skriva blogginlägg på senare tid. Men idag har Lilla Frun och jag varit på en biltur till Alingsås - och det kan man ju skriva om.

Vi var på en konstutställning och tittade på målningar och skulpturer av Ann-Margret Bergström. Det är hon som gjort Alfons Åberg-skulpturen på Hammarkullens bibliotek, som jag skrev om får någon månad sedan. Ann-Margret var också klasskamrat med Lilla Frun en gång i tiden, när de gick på Kjellbergska flickskolan i Göteborg. Det var fina målningar och flera av dem skulle vi vilja köpa. Men vi har dåligt med väggar kvar hemma, som ger utrymme åt några större verk. Därför fastnade Lilla Frun för en tavla med får - tacka med lamm. Den är köpt och ska avhämtas i slutet på nästa vecka, när utsällningen är slut.

Efteråt gick vi på konditori och fikade - förstås. Alingsås är ju en riktig kaféstad. När vi hämtar tavlan får det nog kompletteras med kafébesök igen.

Med hopp om tö och en snar vår. ;-)

RSS 2.0