Äntligen någon som kan sjunga

Jag har på melodifestivalen bakom ryggen. Det är första gången jag lyssnar i år och bara för att jag vill höra Malena Ernman och se hur det går för henne. Det är väl denna enda som träffar rätt på varje ton. Jag gillar låten hon sjunger och jag verkar inte vara helt ensam om det eftersom hon just nu sjunger i andra duellen. Om jag skriver långsamt hinner jag kanske höra hur det går för henne.

På tal om musik så råkade jag se ett inslag tidigare idag med Perra Moreus där han talade om och spelade Koppången. Denna underbara melodi som nästan skulle kunna bli Sveriges nästa nationalsång. Dessutom visade de underbara bilder från myren Koppången, där Perra skidade runt med reportern i orörd lössnö.

Yes, Malena gick vidare till Globen! Det blir väl till att bänka sig då till finalen och hålla tummarna för henne.

Ny stilmall

Justerat stilmallen något...

Nu kan vi hålla värmen tills våren anländer

Träffade på en granne och undrade om han hade någon ved kvar. Jovisst hade han det så nästa vecka kommer det ett lass med färdigkluven och relativt torr ved. Jag blev lite efter förra året så det har börjat tryta. Känner liksom lite tryck på mig att få ihop lite mer i år. Hoppas komma igång till veckan.

Dagens väderrapport: Strålande sol och dagsmeja, dvs fint hundpromenadväder. Nu på kvällen är det fortfarande klar himmel så det har frusit på en del. Det var så fint ute med nymåne och Venus som aftonstjärna.

Bokrea

Vi tog hundarna med upp till Överby i Trollhättan så de fick lite social träning. Därefter smet vi in i stora bokhandeln och plockade till oss lite böcker. Bland annat så hittade jag en bok om digital fotografering. Det kanske kan hjälpa mig med fotandet i framtiden. Får väl se...

Snön försvinner snabbt nu fast det kom en skvätt blötsnö i morse. Även solen har varit framme periodvis idag. Visst blir man lite piggare när det blir ljusare ute.

Oj så länge sedan... igen

Är det så händelsefattigt just nu så jag inte kommer mig för att skriv några inlägg på 5 dagar. Kan det bero på att den bärbara datorn är skickad till service och jag måste ta mig flera meter till den stationära för att få något skrivet? Svepskäl så klart - det är nog en tidig vårtrötthet som slagit till.

Även om det är alldeles vitt ute så börjar fåglarna låta lite annorlunda - kan det möjligen vara en början till vårsång? Ett annat säkert vårtecken är att veden börjar tryta. Jag får verkligen hoppas att vårvärmen inte är allt för långt borta. Vore ju förargligt om man skulle behöva köra på elpatronen för att hålla värmen. Det påminner mig om att det är hög tid att börja avverka för nästa vinters vedförråd. I år ska jag se till att det blir rejält med ved - jag är ju heltidsledig numera så jag borde ju hinna med.

Oj så länge sedan...

jag skrev något på bloggen. Och inte har jag något att skylla på egentligen.

Den "stora" händelsen förra veckan var att jag föll på rygg ute i halkan. Inget brutet men lite sträckningar i ryggen som hindrar min framfart och ett jättestort blåmärke på ena underarmen. Lite sågning och klyvning av ved i går mjukade väl upp det mesta igen. :-)

I går kväll hörde jag att det börjar  närma sig marskatternas tid. Fast det jag hörde var en rejäl katt - ett lodjur skrek ut sina lockrop när jag var ute med hundarna. För säkerhets skull kollade jag på webbplatsen "De fem stora" att det var lo.
De fem stora rovdjuren är ju björn, varg, järv, lo och... ja vad då? Kolla på webbplatsen om ni har kommit på rätt.

Nu har de lovat soligt väder så jag får försöka ta med kameran ut i morgon och ta lite vinterbilder medan vintern finns kvar. Ska försöka återkomma lite oftare.

En riktig skitbild

Idag följde jag gårdagens vargspår åt andra hållet. Hundarna visade mig fyndet som syns på bilden. Man kan se att det finns gott om päls i materialet. Det och storleken tyder klart på varg.

Tydliga spår av päls

Mera vargspår

I dag tittade solen fram en liten stund men för det mesta har det varit grått.

När jag var ute med hundarna i förmiddags hittade jag mer spår efter varg. Hade tyvärr inte den riktiga kameran med mig utan fick använda mobilen. Mätte upp spårstämpeln med en nyckelknippa, som jag mätte när jag kom hem. 13 cm är betydligt större än våra hundars avtryck och några andra större hundar finns inte i trakten. På en del av sträckan, som jag följde var det två parallella spår. Kanske det var hanen och tiken som var ute och rekade inför alla hjärtans dag. :-)

Det blir nog till att ta med den riktiga kameran till skogen i fortsättningen. Man vet ju inte vad man kan träffa på.

Spårräcka

Uppmätt spår

Nu ser det ut som vinter

I natt har det snöat nästan en decimeter. Men det är plusgrader så frågan är hur länge det får ligga. Hann i alla fall gå en sväng med snöskottan. Sonen med familj skulle komma och lämna sina sommardäck för förvaring - vi har ju lite uthus så utrymme finns. Sommardäck vid den här årstiden beror på att de har köpt ny bil, som de hämtade ut just idag. Det hela firades med kaffe/te och wienerlängd, som äldste sonsonen hade bakat på sin konditoripraktik.

Håller på med dörrarna till skåpet men har slarvat med kameran. Ska försöka bättra mig.

Tillbaka till snön. Nysnö ger många tillfällen att hitta spår. Under fågelbordet har jag idag sett spår efter både ekorre och möss. Borde kanske kolla lite oftare så man kunde få någon av dem på bild.

Förresten hörde jag attt det är semikolonets dag idag;;;;;;;;

I dag sken solen på våra gäster

Lite narigt i vinden men skönt i lä. Solen har varit framme i stort sett hela dagen.

Vi såg spår efter varg när vi var ute med hundarna i middags. Tassavtrycken var väsentligt mycket större än Zingos - och han är en stor labbe.

Våra gäster lät sig väl smaka på fågelbordets läckerheter:
Blåmes 1
Blåmesen gillar talgboll

Fågelbord
En talgoxe och blåmes på behörigt avstånd

Blåmes 2
Liten men tuff!

Koltrast 2
Koltrasten är en trogen gäst

Koltrast 3
Undrar när sången kommer igång

Nötskrika 1
Vacker men skränig. Man förstår varför den heter nötskrika.

Nötskrika 3
Talgboll passar fint här också

Nötskrika 4
Vi brukar komma några stycken åt gången

RSS 2.0