Räddningsaktion för Buster

I förmiddags, när hundarna skulle rastas, hade Buster bråttom att få sätta sig. Han tog en väg ned för en slänt, som han brukar använda när det är barmark. Nu när det var nästan en halv meter snö fick han nästan simma för att ta sig fram. Han kom ner och fick gjort vad han skulle. Men sen kom han int upp igen utan försökte ta sig fram mot vägen i stället. Snön var så djup så han gav upp och ställde sig vid en gran. Då fick jag knyta ihop "manschetterna" på stövlarna och ge mig ut till honom. I husses upptrampade spår kunde han sen ta sig ut på fast mark. Det är inte lätt att vara gammal. Zingo skuttar som en känguru i snön.

091129
Buster, snart 12 år.

Kontakt med omvärlden igen

Efter en tid med kass anslutning till internet bytte jag modem idag. Nu fungerar allt som det ska. Hurra!
Hoppsan anslutningen försvann en stund igen men nu är den uppe igen. Får se hur länge det varar.

Börjar med några bilder på rådjursbesök utanför huset.
100222
Först såg jag den här geten. Ca 15 m från huset.

100222
Upptäckte sedan ytterligare två strax bredvid. De kalasar på en nedfallen tallgren.

100222
Bocken höll noga koll.

100222
Här syns alla tre.

100222
Dagen efter såg jag denna på andra sidan huset, ca 3 meter från fönstret. Hon kalasade på fågelmat.

100222
En närbild på damen i fråga.


En nötskrikas öde

I onsdags eftermiddag upptäckte jag en nötskrika som satt i syrenhäcken bredvid fågelbordet. Den satt alldeles stilla och ena vingen hängde ner lite grand. Jag höll koll på den och den satt kvar även när vi for till Göteborg fram på kvällen. Vid hemkomsten var det för mörkt för att se något och på torsdag morgon var den borta. Idag vid lunchtid satte jag mig vid köksbordet och upptäckte något i ögonvrån. Det var nötskrikan - den låg på köksgolvet inne i ett hörne, som man inte observerade om man inte var plats. Katterna har gjort vad som förväntats. Sorgligt men det är så naturen fungerar.

Det är brodda tider nu

Stal rubriken från dagens PS i GP. Jag har införskaffat ett par broddar från Apoteket. De sitter under klackarna och fästs med ett kardborrband över vristen. Sådan skillnad! Tidigare fick man trippa i nerförsbackarn för att inte klackarna skulle glida iväg i halkan och man själv hamnade på rygg. Nu går jag hur stadigt som helst och rekommenderar alla som ska ut i halkan att köpa den här hjälpen.

En liten besökare

Idag när jag var ute och fyllde på i fågelbordet, hälsade en tofsmes på. Det var den första i vinter. En liten modig pippi - knappt en meter ifrån mig. Annars är det mycket nötskrika, koltrast och även en kaja, som hälsar på.

Det kom ca 5 cm nysnö idag så det får väl bli lite snöskottning imorgon. Men i morse hörde jag fågelsång, som om vi var inne i April. Det var så vackert och jag låg kvar i sängen och njöt - sedan vaknade jag! Att man kan drömma så verkligt. Hoppas jag får en fortsättning i natt. :-)

Hälsade på gamla kompisar på Saab

Idag var jag äntligen uppe på Saab och bjöd gamla arbetskamrater på semlekrans. Under all turbulens, som varit den senaste tiden, kändes det inte lockande att besöka gänget. Men nu börjar det lossna och allt verkar positivt för Saabs framtid. Det var riktigt roligt att få träffa och krama om dem.

I morgon bär det av till Hallstahammar för att fira de två äldre barnbarnens födelsedagar (15 resp 17 år). Åker via Göteborg och hämtar sonen och en hans grabbar, som följer med upp. Sonen får bli chaufför så jag ska bara ta igen mig. :-)

Snön vill jag egentligen inte kommentera men nu är det bara för mycket. Jag vill ha vår - nu!

RSS 2.0