Våran Pålle

Det här är Blesi frá Stokkseyri, en islänning på 28 år.
Blesi frá Stokkseyri  28 år

Han lever ett gott liv och får lite motionsridning då och då med lilla frun.

Julkonsert

I går kväll åkte lilla frun och jag till Kalle och Bengans Jul på Konserthuset i Göteborg. Två timmars julmusik  av blandad sort. Förutom Kalle Moreus och Bengan Jansson var också Orsa Spelmän och Margareta Bengtsson (tidigare i The Real Group) med. Och dessutom bandet Hej Kalle.

Vi fick höra både sång och musik, nytt och gammalt. Det som fastnade mest var nog när Kalle spelade Ave Maria på fiol tillsammans med Margareta på harpa. Då var det julstämning. Och så förstås finalstycket "Koppången" som bara är så vacker. Jag tror jag kan lyssna på den hur många gånger som helst. Jag har den på CD både instrumentalt med Orsa Spelmän och med Ann-Sofie von Otter kompad av Orsa Spelmän. Jag tror nästan jag börjar känna lite julstämning fast temperaturen rasade i höjden i dag. Nu är det normal västkusthöst igen efter några dagars kallt och torrt.

Var finns alla gubbarna?

Jag letar både här och där men hittar inga gubbar, som bloggar. 50+ eller åtminstone 40+ - var finns ni? Någon som läser det här och känner till bloggande gubbar, som inte är extremt politiska eller extremt religiösa eller extremt något annat...? Bara vanliga gubbar med lite struntåsikter om det mesta vore kul. Nu har jag hittat en del tjejer, kvinnor, gummor, som är hur härliga som helst men vi får väl försöka få bloggandet lite jämställt.  :-)

Söndag kväll

Egentligen läggdags nu men får väl försöka klämma ut något. Kanske det passar med bilder på några kompisar.

Här ligger Trixi mellan Buster och Zingo.
Kompisar

Och här har gamla Sota gottat in sig hos Zingo.
Katt och hund - vaddå?

Dagen efter...

... kännns alldeles utmärkt. Några pilsner under en kväll sätter inga spår. Men det var skönt att inte hundarna hade bråttom upp i morse. Kunde dra mig till 20 över sju. Dagen har varit lugn - en riktig lördag. Det blev långpromenad med vovvarna och sedan en stund på kökssoffan medan lilla frun eldade i vedspisen och bakade bröd. Senare åkte vi till sonen i Göteborg och hämtade en våningssäng som blivit över. Det är ju vi som har utrymmena i våra uthus. Sonsonen, som utbildar sig till bagare, hade bakat en underbar sockerkaka, som vi smaka på till kokekaffe. Han är ett riktigt proffs.

Fredag med fest

Sitter och väntar på en kollega, som ska skjutsa mig till min chefs bostad, där vi ska ha enliten förfest. Senare ska vi förflytta oss till Hotell Alberts i Trollhättan för lite mat tillsammans med hela avdelningen. Det är årets personalpengar som ska festas upp. Fast det höll på att frysa inne eftersom Saab (GM) inte vill låta några pengar gå ut ur företaget. Men det hela ordnade sig genom att våra chefer delar på notan om inte företaget betalar. Hyggligt gäng, va? Senare i kväll förflyttar vi oss till Swania för fortsatta trevligheter. Lilla frun kommer och hämtar. :-)

Semester idag

Lilla frun är på utbildning hela dagen så jag har hundvakten inklusive häst och katter.

Dagen började på typiskt semestervis, dvs regn och nästan storm. Så det blev en något avkortad middagstur med vovvarna. Men det blev en lite upplvelse ändå för rätt som det var när vi gick på en stig så flög det upp en ormvråk från ett träd ett par meter från oss. Det är ju rätt vanligt med ormvråk nu för tiden men att ha den så nära inpå är ändå lite extra. Synd man inte hade en kamera med sig - fast jag hade väl ändå inte hunnit få fram den.

Efter hand blev det klart och lite sol så man kunde våga sig ut igen. Det blev ett röjande i stallet, där lilla frun har beställt en sadelkammare. Väggen mellan två spiltor blev riven och samtidigt skulle två krubbor tas bort. Det är tur man har en tigersåg - ett bland de bästa vektygsköp jag gjort. Bor ni i hus och råkar ut för renoveringsbehov så se till att börja med att skaffa en tigersåg.

Dagarna är korta så här års. Fast det fortfarande ätr rätt klart ute så skymmer det på. Det blir till att tända lite myslampor fast det kanske är slöseri med elen.  Man kan inte spara på allt hela tiden. Bor man som vi gör vid kanten av storskogen och inte har några grannar inom synhåll så är det rätt gott att ha huset upplyst.

Måste också berätta om att det är full fart vid fågelbordet. Talgbollar, nötter och solrosfrön går åt som bara den. Idag var bland annat herr och fru hackspett på besök och även domherren med fru. Stamgästerna fanns givetvis också på plats - talgoxe, blåmes, entita, nötväcka, svartmes och två skator.

Nu ska jag hämta in hästen men jag tittar väl in igen senare i kväll.

Söndag kväll...

... och helgen bara försvann. Det enda vettiga jag gjort är att jag bytt till vinterhjul på alla bilarna - 3 st för närvarande. Blir av med en när jag går i pension så till våren blir det lite lugnare. 12 hjul ut och 12 hjul in känns lite i ryggen om man får gnälla lite. Eller det kanske bara är latmasken som kommit i kläm.  :-))

Lilla frun har jobbat hela helgen - nattsköterska - så jag har haft marktjänst också. Men det går av bara farten och gammal vana.

Tänkte jag skulle testa med att lägga med ett par bilder också. Den svarte är gammelvovven Buster eller som hans riktiga namn är Capandus Mr Moonlight. Den gule är lillpojken Zingo eller Capandus Vade Mecum.

  

Om ni gillar gamla godingar på stenkaka...

... så ska ni gå in på den här länken. Den öppnas i ett nytt fönster. Klicka på "Click Here" och använd påloggningsuppgifterna, som står på raderna ovanför. Ni hamnar då på en länksida där alla låtar ligger som mp3-filer att ladda ner eller spela direkt  på PC:n. Leta gärna reda på "The Karlstad Ball" - den var en liten överraskning!

En solskensdag

Dagen började med ett underbart månsken. Jag undrade vem som hade strålkastare på ute. Men när jag kom ut med hundarna var det stjärnklart och fullmåne. Det hade tydligen varit lite morgonfrost också för jag fick skrapa bilrutorna innan jag gav mig iväg till jobbet. Kanske jag blir tvungen att sätta på dubbdäcken nu i helgen. Håhåjaja.

Fram till nu har det varit strålande solsken här på västkusten men nu har det börjat mulna på. Det blir väl regn innan kvällen. Men det hör väl november till.

I går kväll när jag var ute med hundarna upptäckte jag att Zingo hade något som stack ut ur munnen. Han bär ju ofta på pinnar men jag tänkte det var bäst att kolla så jag tände pannlampan. Det var svansen på en ekorre som stack ut! Då förstod jag varför han strax innan varit så intresserad av en av katterna. Katten had tydligen tagit en ekorre som kvällsmål och så had Zingo passat på att ta med vad han kom åt, dvs bakben och svans. Han fick lämna det på plats och så får väl naturen ta hand om det.

Kan väl bara nämna att gammelhunden Buster för någon vecka sedan kom in med huvudet från en hare, vilket han snällt lämnade i mattes hand när hon sa "loss". Det är alltid kul med djur!  :-))

Mitt i veckan

Idag är det precis en månad kvar att jobba! Känns bra. Varje dag lämnar jag över arbetsuppgifter till de som ska ta över efter mig. Det är ganska stillsamt på Saab (där jag jobbar) över huvud taget just nu. Alla väntar på vad somm ska hända med GM. Själv behöver jag ju inte bekymra mig men man känner ju för alla arbetskompisar, som förhoppningsvis ska kunna jobba vidare.

Regnigt och trist i dag också. Det får väl bli "Bonde söker fru" på TV4. Rätt kul faktiskt.

Nu är det rätt förkylt

Barnbarnen var och hälsade på i helgen och de minsta var förkylda så de lämnade kvar lite lagom med baccelusker så att morfar åkte på en rejäl förkylning. Man får passa näsan så det inte droppar ner i tangentbordet.

Annars passar väl förkylningen rätt bra ihop med det uschliga väder vi har just nu här på västkusten. Det är tur man har hundarna som måste ut på promenad annars fick man väl ingen frisk luft alls. När jag kom hem från jobbet idag hade lilla frun eld i vedspisen så det var extra skönt att komma in från rusket. Sedan fortsatte vi med brasa i öppna spisen - det är tur att det finns gott om ved.

I kväll har jag beställt Glukovett till gammelhunden så han inte får så ont i sina leder. En liten skopa om dagen gör att han hänger med riktigt skapligt trots sina dryga tio år.

Nu ska jag bara göra en koll på min dotterdotters blogg och sedan ska jag gå knyta mig.

Första försöket

Så är det dags att ge sig in i bloggvärlden. Jag tänkte att det kan vara bra att ha något att pyssla med när man ska bli pensionär. Det kanske blir lite glest i början men jag ska försöka öka på efter hand som jag blir varm i kläderna.

Det är min dotterdotter som med sin trevliga blogg fick mig att starta själv också. Hade inte tänkt så mycket på det här med blogg tidigare utan bara läst lite då och då. Men ju mer man läser i andras bloggar desto mer upptäcker man att det går bra att skriva om precis vad som helst. Och då har ju alla något att skriva om. :-)

Jag är inte så bra på det här med kluriga förkortningar men jag får väl lära mig efter

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0