Mellandagspaus

Lite lugnare mellan helgerna. Lilla Frun och jag har varit och handlat idag. Det blev bland annat två par nya jeans. Jag stod på näsan häromdagen och slog upp knät - både mitt och på jeansen. Det var halt i backen. :-)

I kväll har det blivit en skinka till. Den ska bara griljeras också. Dessutom har jag fixat en ny omgång julgröt, nåja nyårsgröt då. Det blir ju lite folk med övernattning så det är bäst att ladda upp lite.

Natten som gick var kall så Blesi-hästen fick stå i stallet men idag är det mildare så han får stå ute med kompisarna.

Ifall det inte blir något skrivit imorgon så önskar jag alla bloggvänner ett riktigt Gott Nytt År!

Det blev en bra och lugn jul

Lilla frun jobbade natten före julafton och har gått på i kväll igen. Dagarna emellan har vi bara tagit det lugnt.

På julafton var vi som vanligt hos sonen och hans familj i Göteborg. Farfar skulle vara tomte även i år hade 11-åringen framfört via sin mamma. Senare åkte vi så vi var hemma igen till Karl Bertil Jonsson. Julotta på juldagsmorgonen traditionsenligt. Kikat lite på TV och givetvis varit ute och promenerat hundarna, lite mat då och då. Lutfisken avåts idag - smaskens!

Som sagt en lugn jul. Nu ser vi fram mot nyår då det kommer folk i huset, inklusive övernattning.

God fortsättning, alla bloggarvänner!

I Hallstahammar över helgen

Jag har två små barnbarn, som fyller år, 2-åringen den 19:e och 4-åringen den 21:e december. Så jag var på sammanslaget barnkalas i lördags uppe i Hallstahammar. Göteborgsbarnbarnen var med också så det blev lite kusinträff. Dessutom brukar lilla frun eller jag åka upp denna helgen för att lämna julklappar. I år var det min tur att åka och lilla frun fick ta hand om de fyrbenta kompisarna. På söndag blev det hemfärd med andra julklappar, som skulle ned till västkusten.

Idag har jag varit ute och sågat ner en gran men den kommer inte in förrän i morgon kväll. Jag har också varit och jagat en skinka. Det var tänkt att det skulle bli en rimmad som vanligt men de var slut. Efter telefonkonferens med lilla frun blev det en färdigkokt. Den blev griljerad i kväll och första provsmakningen fick godkänt.

I morgon fortsätter vi med julstöket - kanske blir vi färdiga.  :-)

Ojdå, dagen är redan slut...

...och jag med - nä, det är ingen fara. Ska bara rapportera att baket är avslutat. Dagens skörd: klenäter, struvor och en fikonkaka. Och så är äntligen pepparkaksfigurerna gjorda också.

Natti, natti!

Planer kan man inte följa

Det blev mera köttbullar idag i stället för pepparkaksfigurer. Men jag han få färdigt brysselkex och konjakskransar.

Dagen blev lite kortare än jag tänkt mig eftersom jag har skjutsat lilla frun till och från lasarettet för en undersökning. Efter det så behövdes lite fika och glögg och tiden rinner iväg så snabbt. Det trista vädret gör ju ingen glad heller. Man får trösta sig med att det inte går åt så mycket ved till pannan.

Förresten, nu har vi flyttat vår pålle, Blesi, till granngården, som också har islandshästar. Då får han lite sällskap. Fast han hålls undan av den valack, som sedan tidigare är herre på täppan. Han vill ha sina ston för sig själv - vad det kan vara för glädje för en valack. :-)

Dagens julstöksrapport

Det belv inga fler papparkakor idag. I stället blev det tillverkninga av köttbullar på 1 kg färs. Och så satte jag några degar till småkakor - klenäter, konjakskransar och brysselkex. Får se vad som hinns med i morgon.

Pepparkakebak

Dagens resultat: ca 750 kakor. Då är det bara standardformaten som är klara. I morgon får det bli gubbar,gummor, grisar och vovvar. Återkommer med ytterligare bakrapporter.

Sorgligt och roligt

Gårdagen började med en resa till en begravning i Helsingborg. Det är ju alltid sorgligt med begravningar men det var en man som hade hunnit bli 96 och var alert till sinnet ända in i det sista. Med tanke på snörisk i södra Sverige fick vi ge av oss riktigt tidigt men det blev inte mycket snö så allt gick bra. Hundarna var hos uppfödaren sedan kvällen innan och grannen tittade till hästen.

Till saken hör att vi hade beställt bord på restaurang i Göteborg på kvällen så det blev snabbt läge för att komma hem. Hundarna fiskade vi upp på hemvägen. Sedan var det avtalat med sonen att han med familj skulle komma upp och se till hus och djur medan vi var i Göteborg. Dessutom skulle han agera chaufför så vi kunde ta annat än mineralvatten till maten.

Restaurangbesöket var inbokat för att lilla frun och jag skulle fira vår 44-åriga bröllopsdag. Kan verkligen rekommendera Törnströms Kök. Underbar personal, underbar mat och överkomliga priser. Renkalvsfilé med persilrerotspuré som huvudrätt. Lilla frun tog hjortron till dessert och jag tog mörk chokladmousse. Drycker: Champange att fira med och ett gott rött till maten. Till kaffet blev det en god cognac. Dit ska vi igen!

Idag började det med att svärdottern skulle vara lucia men eftersom vi har lågt i tak och hon hade levande ljus i kronan fick yngsta sonsonen (11 år) ta över luciarollen. Så det blev sång och lussekatter, som storebror (17 år) hade bakat. Han går bageriutbildning och siktar på att bli konditor.

Resten av dagen har gått i lugnets tecken och efter att ha haft huset fullt med folk så är det bara jag kvar. Lilla frun jobbar i natt.


Nu är det slut...

... på jobb för min del. Detta blir det sista jag skriver på jobbdatorn, sedan får det bli hemmavid.

I går var det avtackning med blommor och presenter och kaffe och tårta. Idag har det varit sista städningen av min arbetsplats och nu ska jag gå runt och säga adjö. Lite vemodigt men jag kan ju alltid komma och hälsa på när saknaden av alla goa arbetskompisar blir för stor.

Jag har också blivit legitimerad pensionär, dvs jag fick mitt gamla passerkort utbytt mot ett nytt där det bara står namn och pensionär.

I går kväll bakade jag de första ca 100 pepparkakorna. Bara så det räcker till Lucia och så jag kunde ta med mig en laddning hit till jobbet och bjuda på.

Julkonsert igen

I går kväll var lilla frun och jag i Ljungs kyrka i Ljungskile på julkonsert. Det var L'Jazz  som hade arrangerat det hela och det var proppfullt - över 300 personer. En sådan stämning!

Det var Göteborgs Kammarkör och en jazzkvartett med vokalist samt Thomas von Brömsen. Musiken var blandad men mycket med finstämd jazz. Dessutom kom ett luciatåg från folkhögskolans musiklinje och bidrog till stämningen.

Vokalisten, som heter My Engström Rehman, hade en alldeles underbar röst. När hon sjöng "Karl-Bertil Jonssons jul", så var det nästan som att höra Monica Zetterlund. När hon sjöng den fina "A closer walk to thee" så var det alldeles knäpptyst i kyrkan. Hon och musikerna var nästan nere i pianissimo men man hörde ändå vartenda ord. Mitt i denna andaktsfulla stämning hörs en barnaröst: "Måste kissa!" Det var My's lille grabb, men morfar ryckte in. Underbart med barn.

Sista måndagen

Nu har nedräkningen börjat på allvar. Jag har i stort sett flyttat över alla mina arbetsuppgifter till kollegor. Bara två saker kvar som ska fixas. Idag får jag plocka med mig lite personliga prylar, som ska tillbaka hem. Jag vill ju inte sitta på en tom arbetsplats de dagar som är kvar så jag får ta med mig lite i taget.

I kväll blir det inget pepparkaksbak för vi ska på en julkonsert i Ljungs kyrka i Ljungskile. Och i morgon ska jag vara chaufför åt lilla frun som ska på jul-Liseberg med sina kompisar. De ska passera en restaurang också - därför behövs en chaufför. ;-)

Onsdag får bli bakdag så det blir några pepparkaor till Lucia. Tycker ni det låter mycket med 600 kakor? De går åt innan 20-dag Knut, jag lovar!

Long time, no seeing

Det var väldigt vad tiden går fort. Jag har ju inte skrivit något på hela december och drygt det. Det har varit lite att dona med så tiden har inte räckt eller jag kanske har varit lite slö. Hmm..

Kan i alla fall berätta att jag idag har satt pepparkaksdeg. Det blev en halv sats i år för förra året var det lite för lite med en kvarts. Det skall väl räcka till en 600 - 700 kakor. Kommer rapport så småningom. Första svängen får bli lite grand till Lusse.

I morgon börjar jag min sista vecka på Saab. Sedan blir det semester året ut och därefter livstids semester dvs pension. ;-))

Nu är det dags att stoppa ved i pannan. Ska försöka vara flitigare i fortsättningen.

RSS 2.0