Äntligen - kontakt med varg

I kväll, när jag var ute med hundarna, träffade vi först på två rådjur nere i hästhagen. Normalt brukar de försvinna så fort hundarna börjar skälla. Men dessa två gick några meter och ställde sig sedan med de vita bakarna mot oss och huvudena bakåtvända för att kolla vad vi gjorde. När vi hade passerat återvände de en bit och fortsatte beta.

Lite längre fram på vägen, precis där jag hade tänkt vända, tittade jag ut på ett gärde och såg ytterligare ett djur. Det stod först stilla men började sedan röra sig upp mot vägen. Då upptäckte även Zingo att det rörde sig något och började skälla. Under tiden funderade jag på om det var ett rådjur men proportionerna stämde inte och inte heller rörelserna. Då fattade jag att det var en varg! När Zingo skällde stannade vargen för några sekunder och vek sedan av 90 grader och lunkade iväg mot skogsbrynet. Tyvärr var det skymning och lite disigt så det var inte läge att ta fram mobilen för foto eller film. Men synen sitter kvar hos mig - och nu har jag äntligen fått se en varg ute i naturen. Precis när vargen var framme vid skogsbrynet vände Zingo och ville gå hemåt, utan att jag sa något. Kändes det knepigt för honom månntro?

På väg hem passerade vi åter hästhagen där rådjuren stod kvar och betade. Men den här gången drog de iväg när vi närmade oss.

Vissa kvällar blir upplevelserika...

Kommentarer
Postat av: skogsfrun på dal

Fantastiskt! Vad jag avundas dig den upplevelsen. Vilket revir tillhör den vargen eller var det en strövare? Här på Kroppefjäll har de ju skjutit bort dessa fina gråben:-(

2011-04-06 @ 22:44:36
URL: http://barasaras.bloggplatsen.se
Postat av: Gråbossen

-> Skogsfrun

Vi har en familj här på Bredfjället och det kan tänkas att det var en ur den. Det är ju svårt att veta. Men jag har läst om flera observationer här i trakten på "Vargobs" så det finns ett antal vargar här.

2011-04-06 @ 23:04:50
URL: http://grabossen.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Tänk om Du fått en bild på den!

Men Du har ju en i hjärnan!

Grattis!

2011-04-07 @ 10:28:26
URL: http://kailiyinyang.blogg.se/
Postat av: mahlin berglund

Hejsan!

En mäktig syn kan jag tänka mig. Lite spännande kanske med. Hälsa hundarna. mvh malin och otto

2011-04-07 @ 14:09:42
URL: http://www.malinmajsan.blogspot.com/
Postat av: Benny

Spännande, säker på att det inte var ett lodjur? Jag såg en gång ett lodjur mellan Kungsbacka och Lindome.

2011-04-08 @ 19:21:34
URL: http://heliflyg.blogg.se/
Postat av: Daniel

Kan tänka mej det var en mäktig syn!

2011-04-10 @ 16:35:19
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0